Blog #9 | Terugkijken op 2019: het eerste jaar van De Organisatieontwikkelaar

Regelmatig krijg ik de vraag: Waarom ben je eigenlijk voor jezelf begonnen? Dat zit zo: in de jaren hieraan voorafgaand heb ik gemerkt dat ik niet van 9 tot 5 wil werken, en dan ook het liefst niet elke dag achter hetzelfde bureau. Ook had ik gemerkt dat ik niet elke dag om 5 uur de lamp uit wilde doen terwijl het werk nog niet af was. Ik wilde niet worden afgerekend op de hoeveelheid uren die ik maakte maar op de kwaliteit van het werk dat ik lever.

Hard werken aan een duidelijk doel maar wel in alle vrijheid, dát was wat ik wilde. Omdat ik alleen dan het gevoel heb dat ik voor mijn opdrachtgevers het meest efficiënt kan werken. Met plezier, op een manier die bij me past, efficiënt én waarbij ik me kan blijven ontwikkelen, op mijn eigen tijden en volgens mijn eigen voorwaarden; dat alles bij elkaar is de reden dat ik met De Organisatieontwikkelaar ben gestart. Nu alweer ruim een jaar geleden!

Als je ergens aan begint weet je nooit wat je te wachten staat, maar tot op heden ben ik ontzettend blij met mijn keuze. Op dit moment werk ik voor vijf ambitieuze ondernemers; allemaal met hun eigen doelen en eigenlijk ook weer dezelfde: zo willen ze hun organisatie verbeteren, hun medewerkers efficiënter laten werken in een gestructureerde omgeving of processen verbeteren.

De afwisseling is het allerleukst; ik werk aan totaal vijf verschillende projecten, begeef me telkens in een andere (inspirerende) omgeving, heb te maken met een grote diversiteit aan mensen, allemaal werkzaam in uiteenlopende branches. Elke dag zit ik tenminste achter twee verschillende bureaus.

En die lamp, op locatie bij de opdrachtgever of op mijn eigen kantoor, die gaat pas uit als het werk klaar is. Ik kijk nu al uit naar 2020, het tweede jaar van De Organisatieontwikkelaar. Proost!